Assessorament i gestió turística

Consultoria

Seguretat

La seguretat és una exigència dels clients i una necessitat de les persones que formen part del Grup Costa Brava Centre.  És necessari que les empreses apliquin sistemes per gestionar els aspectes que afecten o poden afectar a la seguretat de les persones. 

Sistema de prevenció de riscos laborals
Es dissenya un sistema pràctic i àgil de prevenció de riscos laborals especialitzat en els perills del sector de l’hostaleria i del turisme integrat a la gestió habitual de l’establiment. Aquests mètode de treball dóna compliment a la llei 31/1995 de Prevenció de Riscos Laborals i a la resta de normativa relacionada. 

Seguretat i higiene alimentària
Es dissenya un mètode per garantir la seguretat alimentària que cal complir d’acord amb la normativa vigent higiènico-sanitària. La implantació d’aquests sistemes no està motivada pel sol fet de l’exigència legal, sinó que és beneficiós dotar l’àrea del restaurant (cuina i sala) d’un enfocament de la gestió preventiva que gestioni possibles riscos que es poden succeir al llarg de les diferents etapes de la cadena d’elaboració alimentària.

Guia de pràctiques correctes d'higiene per als restaurants

Existeixen dos nivells d’exigència

  • Disseny i implantació de guies de bones pràctiques: Es parteix d’un diagnòstic de les bones pràctiques en manipulació dels aliments i també de les infraestructures i eines de treball de la cuina, i es dissenya la Guia de Bones Pràctiques basada en el sistema de PRE-REQUISITS que estableix la Generalitat de Catalunya.

 

  • Disseny i implantació de sistemes d’anàlisis de perills i punts de control crític (APPCC): Es realitza una identificació exhaustiva dels riscos i perills específics que existeixen en totes les fases dels processos d’elaboració i manipulació d’aliments. Posteriorment els tècnics determinen les accions necessàries per eliminar aquests riscos. El sistema queda documentat mitjançant l’avaluació de riscos i la definició dels processos i instruccions de treball necessaris per la seguretat dels aliments.

Quins són els beneficis?

  • Implantar eines apropiades per controlar els perills de seguretat, higiene i salut de les persones en el treball.
  • Acreditar davant les inspeccions de l’administració pública, i també davant dels clients, que l’establiment controla la seva activitat i compleix amb la normativa legal.
  • Donar confiança als consumidors i clients.
  • Capacitar al personal per a la millora de la seguretat i la salut.