Proveïdors i compres

Olis Bargalló presenta els seus olis primerencs anyada 2024-2025, uns excepcionals arbequina i picual

12/11/2024

La collita d’enguany s’ha recuperat respecte a la de l’any anterior, proporcionant uns monovarietals de molt bona qualitat

Els millors olis, els olis d’oliva verge extra primerencs de l’anyada 2024-2025 d’Olis Bargalló ja són aquí! I enguany, són  uns OOVE que presenten unes qualitats organolèptiques úniques. Perquè ha estat un any immillorable que ha permès aumentar la producció mantenint l’alta qualitat que la firma olivarera catalana sempre busca per als seus millors olis. 

I és què, tot i l'augment de les temperatures, ha estat un any més plujós, el que ha afavorit la collita, permetent l’augment de la producció d’oli, especialment del monovarietal picual, sense comprometre en cap moment la seva qualitat. Pel que fa a l’arbequina, la seva producció s’ha mantingut estable, garantint un any més l’exquisidesa que sempre ofereix aquest oli emblemàtic d’Olis Bargalló. 
I  és què, amb més de 170 anys d’història, Olis Bargalló continua marcant tendència al món de l’oli d’oliva verge extra. Aquesta nova campanya reafirma el seu compromís amb la qualitat, la innovació i el respecte per la tradició. Els seus olis primerencs, premsats a baixa temperatura, són la màxima expressió del seu savoir faire i un reflex del seu amor pel territori i pel patrimoni oliverer català.

Un arbequina més picant, un picual excepcional

Els primerencs picual i arbequina d’Olis Bargalló són els millors olis de l’any, ja que procedeixen d’olives primerenques triades i seleccionades personalment per Francesc Bargalló, CEO de l’empresa, i premsades a baixa temperatura, amb els últims avenços tecnològics, per aconseguir autèntic or líquid. 

El monovarietal primerenc arbequina d’Olis Bargalló anyada 2024-2025 és un oli que prové de les oliveres pròpies de la firma, ubicades a Gelida (Barcelona), propietat de la família des de fa quatre generacions (aquestes es destinen només per a les ampolles màgnum), i de la finca Castillo Mas del Señor, de Bovera (Lleida). Unes olives premsades a baixa temperatura i convertides en oli, que enguany, es caracteritza per tenir un punt final més picant de l’habitual, tot i que es manté com un oli elegant, fi, afruitat i viu. Es pot arribar a percebre lleugerament olor d’ametlló nou, fonoll, carxofa, flors i tomàquet. De baixa estabilitat i alt percentatge en linoleic.

D’altra banda, el monovarietal primerenc picual d’Olis Bargalló anyada 2024-2025 prové d’olives seleccionades personalment per Francesc Bargalló a Bailén (Jaén) -la millor zona de producció d’aquesta varietat-. El picual d’Olis Bargalló és un oli amb gran força i cos. Enguany, però, és un oli excel·lent i d’altíssima qualitat, que es caracteritza per tenir un punt menys de color i d’aroma (menys verd i menys aromàtic que l’anyada 2023-2024), però amb un munt de matisos subtils tant en nas com en boca. En definitiva, un OOVE únic i excepcional. Perquè el seu sabor amarg i subtilment picant, el fa ideal per a prendre en cru, en torrades, amb verdures, o per a amanir plats de peixos i carns a la planxa o a la brasa. 

Els millors envasos per als millors olis 

Els olis primerencs picual i arbequina d’Olis Bargalló es presenten en les ampolles prèmium de 500 ml, i en l’Elegance de 250 ml. Tots dos envasos amb l’habitual marca de la casa, unes ampolles en vidre fosc per a mantenir i garantir per més temps les qualitats dels olis. 

A més, com és ja habitual en Olis Bargalló, el millor dels seus monovarietals de la varietat arbequina s’ofereix en els millors dels seus envasos: la ja mítica màgnum de 1.500 ml. Una ampolla única, que es pot adquirir també en caixa deluxe, ideal per a regalar. A més, enguany, aquest format i els prèmium es poden encarregar i comprar directament a la firma (reserves a ctclientes@olisbargallo.com, enviaments només a Catalunya). 

Aquests olis, com és habitual, han passat pel Panell de Tast, per tal de rebre la distinció d’olis d’oliva verge extra. El Panell de Tast està format per 8-12 tastadors qualificats, i són els responsables de verificar que els olis compten amb tots els requisits i qualitats organolèptiques per a ser un extra verge, el de més alta qualitat.