Proveïdors i compres

Ho adverteix l'AEPD: "Mesures insuficients davant de tercers no autoritzats"

26/04/2024
Apliser

Si un treballador accedeix a dades confidencials i les fa servir de manera no autoritzada, aprofitant una política de contrasenyes relaxada de l'empresa, s'ha produït una bretxa de seguretat? I si ni tan sols t'has assabentat del que ha fet?

L'AEPD ho té clar: a l'era de la transformació digital, la ciberseguretat interna pren un protagonisme essencial, posant de manifest que la protecció de dades personals requereix una vigilància constant i mesures que abastin cada aspecte del tractament de dades en el dia a dia laboral.

En aquest article recent, l'AEPD respon a la pregunta que formulàvem al principi:

"Analitzant el mateix succés amb l'enfocament a tractaments que estableix el Reglament a l'article 32 s'arriba fàcilment a la conclusió que aquests fets suposen una vulneració de la seguretat del tractament, mentre que les mesures de seguretat establertes no han impedit l'accés a dades personals per part de tercers no autoritzats i sense legitimació".Això vol dir que no n'hi ha prou de tenir una infraestructura d'IT segura; és essencial que cada procés i punt de contacte on es tractin les dades personals estiguin degudament protegides.

Aquesta seguretat ha de prevenir accessos no autoritzats, fins i tot si es fan servir credencials vàlides, i disposar de les mesures necessàries per detectar i frenar a temps aquests incidents.

En aquest context, un programari DLP (Data Loss Prevention) ofereix protecció integral en tots els processos informàtics que impliquen tractament de dades per part del teu equip professional. Cobrint a més tots els canals de fugida, des de dispositius d'emmagatzematge extraïbles i el núvol, fins al correu electrònic, les aplicacions web, el porta-retalls, les captures de pantalla i més.

L'AEPD adverteix prestar especial atenció a l'"accés a dades personals per part de tercers no autoritzats i sense legitimació". Un DLP neix com a resposta a aquesta visió, assegurant la integritat de la teva informació més valuosa.

Un DLP és una solució imprescindible per protegir el teu negoci i assegurar el seu actiu empresarial més gran: les dades que custodia. No permetis que la teva empresa sigui la propera a les estadístiques de l'AEPD. El nostre compromís és oferir una solució que no només s'adhereix a la normativa, sinó que eleva l'estàndard de seguretat de dades.

Per a més informació sobre com un DLP pot protegir el teu negoci, o per sol·licitar una demostració, no dubtis a trucar-nos ara o envia'ns un formulari de contacte via email.

Contacta amb Apliser aquí.