Proveïdors i compres

Apliser: Com complir amb les lleis antifrau i "Crea y Crece"?

01/07/2024

Ja siguis una assessoria, pime o autònom recorda que hauràs de comptar amb un programari homologat per complir la normativa.

Què has de conèixer per estar tranquil/a?

L'aprovació de la Llei Antifrau (Llei 11/2021) i la Llei Crea i Crece (Llei 18/2022) marca una fita en la regulació empresarial, especialment pel que fa a la facturació electrònica i l'ús de programari comptable i de gestió. És crucial entendre els requisits i conseqüències de no complir aquestes lleis per protegir la integritat i legalitat de la teva empresa.


Llei Antifrau: Prevenció del Frau Fiscal:

El seu objectiu principal de combatre el frau fiscal, especialment a través de lús de programari de doble ús en la comptabilitat.
Conseqüències de no complir: Multes de fins a 50.000 € per a empreses que utilitzin programari de doble ús i sancions específiques per a productors i usuaris.
Importància del compliment: Garanteix la integritat, conservació, accessibilitat i traçabilitat dels registres comptables, a més de simplificar els processos de presentació de dades a Hisenda.


Llei "Crea y Crece": Obligació de la Factura Electrònica

El seu enfocament a l'obligatorietat de la factura electrònica.
Sancions per incompliment: Empreses i autònoms que no emetin factures electròniques poden enfrontar multes de fins a 10.000 euros, incloent-hi la pèrdua d'accés a subvencions públiques i la impossibilitat de ser entitat col·laboradora en operacions comercials.
Importància del compliment: La factura electrònica és essencial per mantenir la transparència i la traçabilitat en les transaccions comercials, així com per complir les regulacions fiscals i comercials.

 

Més informació aquí.