Proveïdors i compres

Ajuts per a projectes destinats a reduir el consum d’aigua en establiments d’allotjament turístic

20/03/2024

Ja està obert el tràmit d'inscripció prèvia de la Sol·licitud a la línia d'Ajuts de la Generalitat per a projectes destinats a reduir el consum d'aigua mitjançant la reutilització i l'estalvi d'aigua en establiments d'allotjament turístic.

A qui va dirigit?
A establiments hotelers (hotels, hotels apartaments, hostals i pensions), càmpings, establiments de turisme rural (cases de pagès i allotjaments rurals), apartaments turístics i albergs de joventut.
 

Terminis
El termini per fer la inscripció prèvia és del 13 de març de 2024, a les 09:00 h, fins al 27 de març de 2024, a les 15:00h.

Per a més informació sobre línies d'ajut i assessorament personalitzat en la presentació de sol·licituds podeu contactar a la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre a associacio@grupcostabravacentre.com o al 972 60 00 69.

 

 

Quines actuacions per reduir el consum d’aigua de les piscines es poden fer?
 
Neda Pool us ofereix diferents tipus de sistemes d'estalvi i eficiència en piscines i aigües d'esbarjo
S'entenen com a sistemes per a l'estalvi i eficiència en piscines i aigües d'esbarjo aquelles accions que tenen com a objectiu la reducció del volum d'aigua de la piscina, els sistemes físics per evitar l'evaporació, els sistemes de tractament avançat, els sistemes digitals de control i gestió de la piscina i els sistemes de rentats de filtres. La combinació de les diferents solucions físiques, químiques i digitals que es proposen suposa un estalvi d'aigua considerable per a la piscina d'un establiment:


 

  • Rehabilitació de piscines per reduir el volum d'aigua: reducció de la profunditat del vas de piscina, reconstrucció del vas amb elements prefabricats (que s'adaptin als moviments del terreny i a la forma preexistent del vas de piscina amb l'objectiu de garantir una llarga vida útil, facilitar el manteniment i evitar fuites) o altres actuacions que redueixin el volum d'aigua en ús i evitin les fuites per fissures al vas.
  • Cobertes per a piscines: instal·lació de cobertes o altres solucions per evitar l'evaporació de l'aigua i limitar la presència de brutícia a la piscina.
  • Tractament de piscines per l'estalvi: filtres de cartutx per evitar la presència de fulles o partícules fines; filtres de medi regeneratiu; filtres de sílex amb placa de crepines i contrarentat amb aire; sistemes per al tractament de piscines amb productes químics, neòlisi, electroporació i electrooxidació, UV o CO2; sistemes de piscines ecològiques o altres tècniques per al tractament de piscines que permetin garantir la qualitat sanitària de l'aigua en quantitats indispensables, perllongar-ne l'ús, recircular-la i reduir el consum hídric i energètic de la instal·lació respecte al seu estat actual, d'acord amb el Reial decret 742/2013.
  • Sistemes basats en IoT (internet de les coses) per a la gestió de piscines: sistemes amb sensors, programari i altres tecnologies d'intercanvi de dades per diagnosticar, gestionar i controlar la instal·lació de forma remota amb l'objectiu de proporcionar més confort als usuaris, donar dades en temps real sobre l'estat de les aigües de bany i afavorir una gestió més eficient de la instal·lació en relació amb l'estalvi d'aigua, energia i productes de tractament de l'aigua.
  • Programari de gestió d'aigua: programes de gestió d'aigua i energia per a piscines, normalment interiors, basats en un bessó digital que permet comparar les dades de consum real provinents de comptadors de consum d'aigua i d'impulsos. Les dades recollides durant uns mesos serveixen per fer plans d'actuació que tinguin com a objectiu aconseguir un estalvi d'aigua i energia.
     

Per a més informació contacteu amb Neda Pool. El seu equip d'especialistes de la piscina respondrà a les vostres preguntes.

972 600 534 o a través del formulari.