GUARDÓ A L'ACTUACIÓ ECO-RESPONSABLE DELS CENTRES D'IMMERSIÓ DE L'ESTARTIT

13/01/2020

El trofeu és atorgat anualment per Longitude 181, associació amb presència a 24 països i amb centenars de centres adherits, i es va entregar durant el "Salon de la Plongée" a París, un dels esdeveniments més rellevants del món del busseig a Europa

Longitude 181 és una associació fundada a França el 2002 amb l'objectiu de vetllar per una pràctica correcte i sostenible de la immersió.

Amb aquesta finalitat va crear una carta de bones pràctiques i una declaració responsable, que va ser adoptada pels principals actors del sector, tant centres d'immersió com organitzacions de formació i capbussadors a títol particular.

Actualment compta amb una xarxa de centres d'immersió adherits, procedents de 24 països i escampats pels 5 continents, i encapçala diverses iniciatives de divulgació i protecció del medi marí.

Per distingir aquells centres d’immersió de la seva xarxa amb millors pràctiques mediambientals, Longitude 181 atorga un guardó anual que enguany ha estat pels centres d'immersió de l'Estartit que operen a les Illes Medes, dins del programa d’accions de recerca i col·laboració establert amb la Universitat Autònoma de Barcelona.

Aquest programa inclou dos projectes de recerca sobre peixos i invertebrats, i un projecte de ciència ciutadana on es compta també amb la participació dels clients dels centres d'immersió.

Els projectes són dirigits per Xavier Munill, Ana Morton i Anna Soler de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb la col·laboració d'Ona Font de l'Associació Bufalvent i la participació dels centres: AQUÀTICA ILLES MEDES, CALYPSO ESTARTIT, COSTA BRAVA DIVERS, DIVING CENTER LA SIRENA, EL REI DEL MAR, HOTEL & DIVING LES ILLES, INTERNATIONAL DIVING CENTER, MEDAQUA, MEDAS POSEIDON, OCEANSUB-ESTARTIT, STAR DERIVADA, UNISUB ESTARTIT, QUIM’S DIVING i XALOC DIVING CENTER.

El guardó ha estat entregat durant el "Saló de la Plongée" de París, un dels esdeveniments al voltant del món de la immersió més importants d'Europa, amb destacada presència de centres de la Costa Brava, i l'ha recollit el president de l'entitat Sr. Dalmau amb altres representants de les empreses guardonades.

Tots els centres de submarinisme distingits formen part de l’Associació de Centres d’Immersió de la Costa Brava, que des de fa 30 anys agrupa els centres d'immersió de casa nostra.

  • eco-responsables