EL COST DE LA 'NO QUALITAT'

12/04/2021

La complexitat de l'entorn actual imposa a les organitzacions la recerca constant d'avantatges competitius, no només per al seu èxit en el mercat sinó també per la seva supervivència.

Per aquesta raó, l’augment de la qualitat dels productes i serveis ofertats i l'obtenció de productes conformes i d’acord amb les exigències del client són clau per incrementar el nivell de competitivitat de la nostra empresa.

Un principi en la qualitat és que "el que no es controla, no existeix". Si no existeix, l'empresa no ho percep i perd el control sobre això. És a dir, deixem que el futur de l'empresa depengui de l'atzar. Els costos de la ‘NO QUALITAT’ són enormes i poden ocasionar un degoteig continu de pèrdues. A banda d’allunyar-nos d'aconseguir la satisfacció del client, això suposa a l'empresa molts diners perduts o deixats de guanyar en el seu balanç anual.

Amb la implantació d'un sistema de qualitat, l'empresa evitarà fer la mateixa errada més d'una vegada; evitarà la improvisació; sistematitzarà i controlarà els seus processos; i generarà llocs de treball agradables. En definitiva, tota la gestió es farà amb la mirada posada al client.

És molt més car aconseguir un client nou, que mantenir a un client satisfet. La ‘NO QUALITAT’ és un cost afegit per a l'empresa. Si una tasca es fa bé a la primera, no cal haver-la de repetir. La mala qualitat genera més costos dels que estalvia, i costa diners a l'empresa.

Contràriament al criteri tradicional, segons el qual la qualitat implica alts costos, les investigacions assenyalen la incidència positiva que suposa en la rendibilitat d'una empresa el fet de disposar d'un sistema de gestió de la qualitat que garanteixi la satisfacció de client. S'han realitzat nombrosos estudis que demostren que el cost de la mala qualitat en les empreses representa entre el 20% i el 35% de les despeses totals de tots els departaments. Si una empresa pogués reduir a la meitat els costos de la mala qualitat, multiplicaria els seus beneficis. Especialment en el sector serveis, la millora de la qualitat ofereix possibilitats de reduir costos significativament. Els beneficis de no incórrer en errors són considerables. Una persona satisfeta -de mitjana- transmet el seu entusiasme a tres persones més, mentre que una persona insatisfeta comunica la seva insatisfacció a set persones. No gastis, inverteix! Des de Q-Global et podem ajudar en l’elecció del sistema de gestió de qualitat a implantar que dependrà de les necessitats particulars de cada establiment turístic. T’oferim un estudi previ de forma gratuïta, i orientació sobre el sistema de gestió de qualitat més adient per la teva empresa. Posa’t en contacte amb nosaltres a través de qglobal@grupcostabravacentre.com

  • La no qualitat