DIGITALITZAR L’EMPRESA, EL CANVI NECESSARI

21/03/2023

Digitalitzar l’empresa és molt més que fer una web o acció a xarxes socials.

En els darrers anys el concepte de “digitalitzar l’empresa” es repeteix com un mantra, i si bé d’una banda hi ha el convenciment generalitza que cal fer-ho per no quedar-se enrere, sovint no visualitzem exactament com aplicar-ho a casa nostra ni exactament a què ens referim amb aquestes paraules, encara més quan les ajudes del Kit Digital se’ns presenten com una oportunitat que no sabem exactament com aprofitar.

I és que digitalitzar l’empresa és molt més que fer una web o acció a xarxes socials.

Els hotels han estat pioners en la digitalització dels seus processos, des de la venda online als programes de gestió hotelera integral, i ja fa anys que és difícil trobar un establiment que no tingui un alt nivell de digitalització. 

És molt diferent quan parlem de restauració. D’entada encara hi ha una part encara significativa de restaurants no té web, ni possibilitat de fer reserves online o altres opcions que fa temps que són disponibles al mercat.

Hem de tenir clar que les eines de comunicació digital no són la transformació en profunditat  on caldria posar el focus actualment, mentre sí que ho són aquelles eines que ens permeten canviar els diferents processos i preparar-nos per a un futur que ja és aquí.

I com fer-ho?

Primerament hem de concebre una estratègia global, no limitar-nos a incorporar tecnologia en àmbits aïllats, sinó en el conjunt dels processos de l’empresa, i especialment en totes les tasques repetitives i que impliquen compartir informació.

Aconseguirem així un augment de la productivitat, minimitzarem els errors i podrem dur un control estricte de les vendes, compres, escandalls o control d’estocs entre d’altres.

Avui en dia hi ha al mercat fiables i provats softwares de gestió, amb TPV, estadístiques, estocs, compres i enllaços comptables, que poden integrar “comanderes” digitals i pantalles de cuina. 

Una revolució total en la forma de treballar, que retalla temps, minimitza errors i ens facilita el control sobre tots els aspectes del nostre negoci.

Problemes? Cap, amb l’actitud adequada. Si bé sovint el canvi causa certa resistència en obligar-nos a sortir de la nostra zona de confort i fer nous aprenentatges, els avantatges són tants, i tan ràpidament perceptibles, que no trigarem en adaptar-nos a les noves formes de treball.

I quan fer-ho?

Ara. És el moment i a més hi ha moltes línies d’ajuts per a la digitalització, que et facilitaran donar aquest pas, imprescindible per a la modernització de la teva empresa.

TENIU UN PROJECTE? FEU-NOS-HO SABER. TENIM L'EXPERIÈNCIA I L'EQUIP NECESSARIS PER FER-HO POSSIBLE:
qglobal@grupcostabravacentre.com

  • Digitalització